Over Mariëlle

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik het creatief bezig zijn heb herontdekt. Als klein meisje was ik altijd al bezig met tekenen en knutselen. Handenarbeid vond ik het leukste vak op de basisschool. Machtig interessant vond ik alles wat mijn moeder met de naaimachine en haar breinaalden deed. Ik herinner me nog dat ik in de laatste klas van de basisschool een grote poef van allerlei lapjes heb gemaakt als Sinterklaas surprise voor een klasgenootje. Niet omdat ik dat klasgenootje nu zo leuk vond, wel omdat ik het superleuk vond om die poef te maken. Later ben ik op allerlei manieren creatief bezig geweest, van het opknappen van de oude slaapkamerkast en het bed van mijn oma tot en met het maken van poppen van fimoklei. Ooit heb ik een mooie serie gemaakt van poppen uit de film “The Dark Cristal”. Hier is alleen urRU nog van over, hij mist wat tenen en een oor door de ouderdom.Dark Cristal - Uuru

En opeens, is dat gestopt. Waarom? Ik was opeens druk met andere dingen, zoals werken en studeren en  het was niet sexy of interessant om creatief bezig te zijn. Jammer genoeg heb ik alles opgeruimd, weggedaan wat met mijn creativiteit te maken had. Tot vorig jaar. Vorig jaar kwam ik in een voor mij moeilijke periode terecht  en merkte ik dat mijn aandacht weer uitging naar het creatief bezig zijn en ben ik weer een beetje begonnen creatief te zijn. Een vriendin zet een berichtje op facebook of iemand een jurkje kan breien en dat heb ik gedaan. Daarnaast was ik zelf al wat dingen weer op aan het pakken; via marktplaats had ik een wat oudere naaimachine op de kop getikt en was erachter gekomen dat ik dingen wel vergeten, maar niet verleerd was. Die vraag om iets te breien kwam eigenlijk als geroepen.

Daarna heb ik het creatief bezig zijn niet meer losgelaten en ben ik met enthousiasme mijn creatieve grenzen aan het ontdekken. Samen met een vriendin heb ik een cursus sieraden maken bij Het Kralenatelier in Eindhoven gevolgd, super leuk om te doen en je ziet vrij snel resultaat. Het creatief bezig zijn heeft me geholpen te herontdekken wat ik zelf leuk vind en wat ik goed en minder goed kan. Het helpt me om in het NU te blijven, erg mindful. Het brengt me plezier en rust.

Creabea bezig zijn mag weer en iedereen om me heen lijkt weer iets opgepakt te hebben, iedereen doet het.  Door internet kun je bij veel andere crafters een kijkje in de keuken nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. In mijn omgeving merk ik dat mensen hun creativiteit ook weer aan het ontdekken zijn en het is leuk om samen te praten over wat zij doen en hoe ze dat doen. Het enthousiasme van iedereen die dingen zelf maakt lijkt onstuitbaar, ook dat van mij merk ik. Met elk nieuw creatief project, hoe klein of hoe groot ook, gaat er weer een hele nieuwe wereld voor me open en ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden. Die ontdekkingsreis wil ik graag met je delen. Zo ontstond deze website. Ik hoop dat je veel plezier en inspiratie opdoet!