zomertruitje2015mariellemaakt

Zomertruitje!

Regelmatig vragen mensen uit mijn omgeving aan mij: “Mariëlle, werk je nog aan een creatief projectje?” Natuurlijk werk ik nog aan creatieve dingen, want ik kan nu eenmaal niet zonder iets maken. Iets maken betekent echt iets onder je handen zien ontstaan, een draadje wordt opeens een truitje, een wit papiertje wordt opeens een tekening. Heerlijk vind ik dat, dat zo iets in je handen ziet ontstaan.

Iets zien ontstaan geeft een goed gevoel, het gevoel dat je echt iets aan het realiseren bent. Met mijn handen bezig zijn betekent dat ik stop met denken en alleen maar met maken bezig ben. Een geweldige mindfullness oefening is het extraatje dat het mij geeft. Extra bovenop levert het een nieuw truitje, nieuwe armbandje of nieuwe tekening voor aan de muur op.

Ik vergeezomertruitje2015mariellemaaktt mijn creatieve avonturen alleen te delen de laatste tijd! Jammer, want enthousiaste reacties op het delen maakt het plezier van creëren alleen maar groter. Het geeft mij het gevoel dat ik inspiratie biedt voor anderen en dat is een super fijn gevoel!  Minder enthousiaste reacties leiden tot de nieuwe uitdaging om nieuwe dingen te maken die weer andere reacties uitlokken. Zo blijf ik in beweging en blijf ik mezelf ontwikkelen.

De laatste weken werkte ik dus aan het zomertruitje van de foto. Hij lijkt ingewikkelder dan dat ie is. Toen ik bezig was, dacht ik niet dat het een leuk truitje zou worden, het leek nog nergens op vond ik.  Nu hij eenmaal op de hanger hangt vind ik het truitje helemaal prima; daarmee ben ik gelijk mijn eigen grootste criticaster; want zoals een vriendin mij liet weten: “Ik vind hem meer dan prima!” en dat is ie ook; meer dan prima, hij is geweldig goed gelukt! Toen ik er een broek bij aanpaste in een modezaak, vroeg een van de verkoopsters zich af van welk merk het truitje was: wat een mooi compliment!