Tuniekje bovenkant

Blij dat ik Brei!

Wie weet heb je op mijn website gelezen dat mijn creativiteit een boost heeft gekregen nadat een vriendin via Facebook vroeg wie er een jurkje kon breien voor haar dochtertje. Breien helpt mij te ontspannen. Breien is ook opbouwen; je ziet gelijk het resultaat en je ziet per tien minuten je resultaat groeien en – als het goed is – mooier en leuker worden. Het jurkje dat ik vorig jaar heb gemaakt, naar patroon van Lana Grossa, zie je hieronder; wat een plaatje, niet?  Lees verder en dan zie je waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt.

Jurkje patroon Lana GrossaDetail Jurkje Lana GrossaDetail jurkje Lana Grossa

 

 

 

 

De afgelopen weken waren voor mij lekker druk en dan merk ik dat breien mij helpt te ontspannen. Als je het druk hebt, dan ben je soms minder geconcentreerd en je bent bezig alle indrukken te verwerken die je hebt opgedaan. Of, er gebeuren onverwachte dingen waar je op reageert en waarvan je je achteraf pas de impact realiseert. Daar kun je ook wat stress van krijgen! Tijdens het breien heb ik geen tijd om ergens anders mee bezig te zijn dan alleen met het breiwerkje. Alleen maar bezig zijn met een draadje insteken, draadje omslaan, doorhalen, tellen van steken, hulplijnen leggen, minderen en meerderen zorgt ervoor dat ik rust krijg in mijn hoofd en dat spanning uit mijn lijf wegzakt. Behalve uit mijn vingers dan, als je die lang niet gebruikt op deze manier, dan is het toch wel even wennen in het begin.

Met een eenvoudig patroontje kun je lekker bezig zijn met steek na steek en naald na naald iets heel leuks te maken. Mijn schoonmoeder had ergens een gemêleerd garen van Scheepjeswol gekocht, zomaar een paar bollen, niet genoeg om iets voor een volwassene van te maken. De dames van Bij Tante Betsy in Eindhoven hielpen me aan een hoofd vol inspiratie om mee aan de slag te gaan. Onderstaand en in mijn Dagboek kun je zien wat het resultaat is en hoe zich dat de afgelopen weken heeft opgebouwd. Het resultaat, een super schattig tuniekje in maatje 86-92 (lengte 36 cm., breedte taille 28 cm.). Dit tuniekje zoekt nog een even schattig meisje die dit met plezier wil dragen.

Tuniek Tuniekje bovenkant Tuniekje onderkant