ketting fietsband en keramiek kralen

Sieraden Cycle!

Dat je met oude binnenbanden van fietsen hele leuke dingen kunt maken, dat is wel bekend. Google in “Google afbeeldingen”, ‘fietsband’ en ‘maken’ en je krijgt echt hele mooie dingen te zien. Hoe dat werkt en voelt en wat je ermee kunt, dat wilde ik zelf wel eens ervaren. Mijn kettingen zijn ook mooi geworden, jammer dat ik niet meer materiaal had om nog mooiere dingen mee te maken. Mocht je ooit iemand tegenkomen die zijn oude binnenbanden kwijt wil, denk je dan aan mij?

Op Creaweekend in de evenementenhal in Venray stond een hele enthousiaste mevrouw Hamers uit Udenhout met van alles en nog wat van die oude fietsband en ook met het materiaal. Zij verkocht wat pakketje met al  voorgeknipt materiaal en een beschrijving van hoe het maken van een ketting aan te pakken, heel schattig op gekopieerde handgeschreven briefjes. Leuk te zien dat je met weinig heel veel kunt doen! Geen link in deze blog naar haar website enzo, want die is er gewoon niet. Bij de fietsenwinkel hier om de hoek is het me niet gelukt een paar oude bandjes mee te nemen…Rubber is natuurlijk materiaal wat gerecycled wordt, wat ook hij inlevert om mooie dingen van te maken.

Werken met deze oude binnenbandjes, dat ruik je in ieder geval wel. Het doet niet af aan het plezier om ermee aan de slag te zijn, het blijft gewoon leuk om onder je handen iets te zien ontstaan. Advies van mevrouw Hamers om alles wat je maakt daarna goed te wassen. Goed advies, wat graag wilt opvolgen. Zwarte shirtjes zit je allemaal niet op te wachten. Het werken met fietsband is leuk en eenvoudig om te doen, geschikt voor veel  doelgroepen. Wat je verder nodig hebt, elastiek om te rijgen, kralen en zo’n tang waarmee je ook gaatjes in je riem kunt maken. Da’s niet veel en ook geen dure dingen!

ketting en armband fietsband muizentrapjes

Het muizentrapjes vouwen  – foto links – ziet er strak uit, terwijl het knopen en rijgen van de andere kettingen een speelsere uitstraling heeft. Het verschil maak je echt met de kralen die je gebruikt. De ketting met de blauwe kralen is helemaal een gerecycled product; de kralen komen van een ketting die ik van mijn schoonmoeder heb gekregen. Die oude ketting kan ik je niet meer laten zien en deze is gewoon veel mooier. In mijn shop kun je de maten en prijzen van deze kettingen terug vinden.

Ketting fietsband en keramiek kralenarmband fietsband en blauwe kraalketting fietsband en blauwe kraal