Maandelijks archief: december 2014

Winterlicht van Papiergaren

Heerlijke warme Winter Krea-doe-dingen

Het weer wordt kouder, de dagen zijn kort, in het straatbeeld verschijnt de feestverlichting. Wat een heeKristal voor het raamrlijk seizoen is dit toch! Mariëlle Maakt is dit seizoen met hele leuke dingen bezig, die passen bij de tijd van het jaar. Van Engeltjes tot een warm winterdekentje en nog veel meer moois komt er uit mijn handen.

2014.December Marielle Maakt 013

Om de warmte die dit seizoen uitstraalt in huis heb ik de laatste tijd een paar dingen gemaakt die helpen om het in huis sfeervol en gezellig te maken. Wat dacht je van een mooie guirlande voor het raam met mooie glazen pegels en ware engeltjes erin. Super schattig zijn ze!

En, wat dacht je van deze sfeervolle bloemen gemaakt van papiergaren. Leuk als lampjes in huis voor het raam of als bloemenpracht in een vaas. Van het Winterlicht met Papiergarenrestantje papiergaren maakte ik nog een paar libelles. Een combinatie van kralen met papier. Het materiaal is zo leuk om mee te werken dat ik er een workshop van heb gemaakt. Het papiergaren is mijn ontdekking van de kreadoe van dit jaar. En dat terwijl deze dame Libelles van Papiergarenal jaren op de kreadoe komt. Nou ja, ik was er natuurlijk al jaren niet meer geweest, dus dat je elkaar dan mist, dat kan gebeuren. Maar, hier wil ik zeker nog meer mee gaan doen, Je kunt er leuke dingen mee maken, dus in de lente komt het papiergaren vast nog ‘ns in de herhaling!

Als lawarme stola - dekenatste een heerlijk warm dekentje voor op bank, of als je heerlijk buiten bij een vuurkorf wilt staan, als stola te dragen. In mooie blauwtinten van een mooi garen van scheepjeswol. Hij ziet er echt uit om onder te kruipen en heerlijk op de bank te cocoonen! Patroon natuurlijk uit La Maison Victor, mijn nieuwe verslaving als het gaat om zelfmaakmagazines. Wat een leuk magazine met trendy patronen en vooral niet te moeilijk! Het patroon voor dit dekentje komt uit het herfstnummer 2014.

Mariëlle Maakt werkt op dit moment nog aan een vest wat wel erg leuk zou zijn om met de kerst te dragen en er liggen nog diverse krea-doe-dingen te wachten tot eraan begonnen wordt. Nieuwsgierig? Volg mij op facebook!