Categorie archief: Lente

Tuniekje bovenkant

Blij dat ik Brei!

Wie weet heb je op mijn website gelezen dat mijn creativiteit een boost heeft gekregen nadat een vriendin via Facebook vroeg wie er een jurkje kon breien voor haar dochtertje. Breien helpt mij te ontspannen. Breien is ook opbouwen; je ziet gelijk het resultaat en je ziet per tien minuten je resultaat groeien en – als het goed is – mooier en leuker worden. Het jurkje dat ik vorig jaar heb gemaakt, naar patroon van Lana Grossa, zie je hieronder; wat een plaatje, niet?  Lees verder en dan zie je waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt.

Lees verder Blij dat ik Brei!

2014-04-22 08.18.51

Haak de Lente, daar word je vrolijk van!

De lente is al weer even aan de gang en wat is dat heerlijk! Alles groeit en bloeit, alle kleur en nieuwe vormen keren weer terug in de natuur en dat werkt voor mij erg inspirerend! Waar komt Lente nu vandaan en wat is het voor mij? Het woord Lente is een oude afleiding van het woord Lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen. En dat is al echt te merken! Daarnaast is de Lente het seizoen van alle nieuwe dingen die tot ontwikkeling komen, zoals voor mij dit blog en mijn website.

Wat is nu nog meer Lente voor mij? Lente is het bosje raapstelen dat ik vandaag zomaar onverwacht meekreeg uit iemand zijn moestuin, mijn balkonmoestuin die heerlijk aan het groeien is. De echte allereerste tekenen van Lente; dat zijn voor mij lammetjes in de wei. Dat is echt hét teken dat een nieuw seizoen begonnen is. Hierdoor geïnspireerd heb ik de haaknaald opgepakt en ben ik enthousiast aan de slag gegaan.

Heel goed haken kan ik niet, want die haaknaald kwam voor het eerst sinds jaren – meer dan 10 denk ik – uit de kast. Haken is heerlijk om hiermee bezig te zijn, door het tellen en de  -voor mij – nieuwe steken, had ik gewoon nergens anders tijd voor. Heel mindful! Het helpt mij om alle energie en kracht die dit nieuwe seizoen met zich meebrengt, even tot rust te brengen, zowel in mijn hoofd als in mijn lijf.

Eerder dit jaar had ik al hele leuke patronen van Dropsdesign gezien voor een  bok, een mamaschaap en een lammetje. De lussteek waarmee de schaapjes zijn gehaakt was voor mij nieuw. Dat was even wennen. De Lus vasthouden en dan tegelijkertijd je draad doorhalen, dat was toch wel gymnastiek voor mijn vingers. Zeker in het begin lij
ken deze beestjes nog meer op een ouderwetse mop, dan op een schaapje. Toen de snuitjes erop kwamen, toen begon het ergens op te lijken. En zie hier het eindresultaat. Zelf heb ik deze leuke lentefamilie gehaakt van de dropsgarens. Mooie en lekker zachte garens, fijn om mee te werken.

2014-04-03 17.14.082014-04-22 08.19.552014-04-22 09.45.24

2014-04-22 08.18.51

Deze schaapjes zijn misschien ook leuk als kraamcadeau, leuk blauw of roze met een wit snuitje! Dit ga ik natuurlijk ook nog een keertje proberen, het resultaat laat ik je dan zeker weer zien! Het lammetje kun je bij mij bestellen voor 8 euro, het mamaschaap (wit) voor 10 euro en de bok voor 12 euro. Je kunt me mailen als je interesse hebt. Ze zijn leuk om weg te geven en leuk om te krijgen.