Categorie archief: Geen categorie

zomertruitje2015mariellemaakt

Zomertruitje!

Regelmatig vragen mensen uit mijn omgeving aan mij: “Mariëlle, werk je nog aan een creatief projectje?” Natuurlijk werk ik nog aan creatieve dingen, want ik kan nu eenmaal niet zonder iets maken. Iets maken betekent echt iets onder je handen zien ontstaan, een draadje wordt opeens een truitje, een wit papiertje wordt opeens een tekening. Heerlijk vind ik dat, dat zo iets in je handen ziet ontstaan.

Iets zien ontstaan geeft een goed gevoel, het gevoel dat je echt iets aan het realiseren bent. Met mijn handen bezig zijn betekent dat ik stop met denken en alleen maar met maken bezig ben. Een geweldige mindfullness oefening is het extraatje dat het mij geeft. Extra bovenop levert het een nieuw truitje, nieuwe armbandje of nieuwe tekening voor aan de muur op.

Ik vergeezomertruitje2015mariellemaaktt mijn creatieve avonturen alleen te delen de laatste tijd! Jammer, want enthousiaste reacties op het delen maakt het plezier van creëren alleen maar groter. Het geeft mij het gevoel dat ik inspiratie biedt voor anderen en dat is een super fijn gevoel!  Minder enthousiaste reacties leiden tot de nieuwe uitdaging om nieuwe dingen te maken die weer andere reacties uitlokken. Zo blijf ik in beweging en blijf ik mezelf ontwikkelen.

De laatste weken werkte ik dus aan het zomertruitje van de foto. Hij lijkt ingewikkelder dan dat ie is. Toen ik bezig was, dacht ik niet dat het een leuk truitje zou worden, het leek nog nergens op vond ik.  Nu hij eenmaal op de hanger hangt vind ik het truitje helemaal prima; daarmee ben ik gelijk mijn eigen grootste criticaster; want zoals een vriendin mij liet weten: “Ik vind hem meer dan prima!” en dat is ie ook; meer dan prima, hij is geweldig goed gelukt! Toen ik er een broek bij aanpaste in een modezaak, vroeg een van de verkoopsters zich af van welk merk het truitje was: wat een mooi compliment!

Winterlicht van Papiergaren

Heerlijke warme Winter Krea-doe-dingen

Het weer wordt kouder, de dagen zijn kort, in het straatbeeld verschijnt de feestverlichting. Wat een heeKristal voor het raamrlijk seizoen is dit toch! Mariëlle Maakt is dit seizoen met hele leuke dingen bezig, die passen bij de tijd van het jaar. Van Engeltjes tot een warm winterdekentje en nog veel meer moois komt er uit mijn handen.

2014.December Marielle Maakt 013

Om de warmte die dit seizoen uitstraalt in huis heb ik de laatste tijd een paar dingen gemaakt die helpen om het in huis sfeervol en gezellig te maken. Wat dacht je van een mooie guirlande voor het raam met mooie glazen pegels en ware engeltjes erin. Super schattig zijn ze!

En, wat dacht je van deze sfeervolle bloemen gemaakt van papiergaren. Leuk als lampjes in huis voor het raam of als bloemenpracht in een vaas. Van het Winterlicht met Papiergarenrestantje papiergaren maakte ik nog een paar libelles. Een combinatie van kralen met papier. Het materiaal is zo leuk om mee te werken dat ik er een workshop van heb gemaakt. Het papiergaren is mijn ontdekking van de kreadoe van dit jaar. En dat terwijl deze dame Libelles van Papiergarenal jaren op de kreadoe komt. Nou ja, ik was er natuurlijk al jaren niet meer geweest, dus dat je elkaar dan mist, dat kan gebeuren. Maar, hier wil ik zeker nog meer mee gaan doen, Je kunt er leuke dingen mee maken, dus in de lente komt het papiergaren vast nog ‘ns in de herhaling!

Als lawarme stola - dekenatste een heerlijk warm dekentje voor op bank, of als je heerlijk buiten bij een vuurkorf wilt staan, als stola te dragen. In mooie blauwtinten van een mooi garen van scheepjeswol. Hij ziet er echt uit om onder te kruipen en heerlijk op de bank te cocoonen! Patroon natuurlijk uit La Maison Victor, mijn nieuwe verslaving als het gaat om zelfmaakmagazines. Wat een leuk magazine met trendy patronen en vooral niet te moeilijk! Het patroon voor dit dekentje komt uit het herfstnummer 2014.

Mariëlle Maakt werkt op dit moment nog aan een vest wat wel erg leuk zou zijn om met de kerst te dragen en er liggen nog diverse krea-doe-dingen te wachten tot eraan begonnen wordt. Nieuwsgierig? Volg mij op facebook!

Tuniekje bovenkant

Blij dat ik Brei!

Wie weet heb je op mijn website gelezen dat mijn creativiteit een boost heeft gekregen nadat een vriendin via Facebook vroeg wie er een jurkje kon breien voor haar dochtertje. Breien helpt mij te ontspannen. Breien is ook opbouwen; je ziet gelijk het resultaat en je ziet per tien minuten je resultaat groeien en – als het goed is – mooier en leuker worden. Het jurkje dat ik vorig jaar heb gemaakt, naar patroon van Lana Grossa, zie je hieronder; wat een plaatje, niet?  Lees verder en dan zie je waar ik de afgelopen weken aan heb gewerkt.

Lees verder Blij dat ik Brei!